ADVENT U KRAKOWU

ADVENT U KRAKOWU

Polazak: 07.-10.12.2017.

Autobusom iz Osijeka, Đakova, Slavonskog Broda i Požege1. Dan: noćna vožnja 
Polazak iz Požege (autobusni kolodvor) u 19:00 sati, iz Slavonskog Broda (autobusni kolodvor) u 20:00 sati, iz Đakova (autobusni kolodvor) u 20:45, iz Osijeka (autobusni kolodvor) u 21:30 sati. Vožnja visoko-turističkim autobusom kroz Mađarsku i središnju Slovačku ka Poljskoj uz usputne odmore.

2. Dan: KRAKOW noćenje
U prijepodnevnim satima dolazak u Krakow,  grada koji je do 17. stoljeća bio glavni grad Poljske a naziva se još i „četvrti Rim“. Razgled znamenitosti u pratnji vodiča: TRG GLAVNE TRŽNICE – jedan od najvećih srednjovjekovnih trgova u Europi, UTVRDA BARBICAN, TORANJ I CRKVA SV. DJEVICE MARIJE – poznata po svom oltaru i zvuku trube svakog sata, PALAČA KRZYSTOFORY – danas povijesni muzej sa stalnim postavom, CRKVA SVETE ANE – poznata po grobu Janu Kantyu koji se smatra jednim od najljepših baroknih grobova u svijetu, JAGELONSKO SVEUČILIŠTE, FLORIJANSKA VRATA, DVORAC WAWEL S UTVRDAMA, KATEDRALA SV. STANISLAVA I VACLAVA – središnje svetište u Poljskoj. Odlazak u hotel u poslijepodnevnim satima. Smještaj u sobe. Nakon odmora javnim prijevozom odlazimo do središta grada i poznatog glavnog trga Rynek Główny s popularnim katakombama koje su danas većinom pretvorene u izrazito atmosferičan dio s mnogobrojnim restoranima, pivnicama i kavanama. Noćenje

3. Dan: KRAKOW – fakultativni izlet u rudnik soli Wieliczka
Nakon doručka fakultativno predlažemo poludnevni izlet u rudnik soli WIELICZKA. Skriven ispod grada, rudnik datira još iz srednjeg vijeka, a prostire se na 9 razina i doseže dubinu od 327 metara. Podzemlje Wieliczke sastoji se od gotovo 300 kilometara tunela i oko 3000 prostorija. Za putnike koji ostaju u Krakowu, slobodno vrijeme za shopping, samostalno istraživanje grada. Slobodno vrijeme za uživanje u prekrasnom božićnom sajmu na trgu Rynek Główny, najvećem gradskom trgu u Europi, površine 40.000 m², gotovo nepromijenjena izgleda od 13. st. sa čuvenom gotičkom BAZILIKOM DJEVICE MARIJE. Tijekom Adventa ovaj trg ima čarobnu atmosferu uz mnoštvo aktivnosti, uličnih zabavljača, te različitih predstava i festivala na otvorenom; na mnogobrojnim štandovima možete kupiti sve tradicionalne božićne darove i slastice, te kušati različite specijalitete kao i neizostavno kuhano vino u različitim varijantama. Povratak u hotel. Noćenje.

4. Dan: KRAKOW – BUDIMPEŠTA
Raniji doručak i odjava iz hotela. Vožnja kroz središnju Slovačku u smjeru Budimpešte. Dolazak u poslijepodnevnim satima. Kraći panoramski razgled Pešte: ANDRASSY AVENIJA – OPERA - TRG HEROJA – BAZILIKA SV. STJEPANA.. Šetnja poznatom VACI ULICOM, glavnom shopping ulicom s brojnim dućanima, suvenirnicama i kafićima. Posjet najvećem božićnom sajmu u Budimpešti na VÖRÖSMARTY TÉR; glavnom gradskom trgu. Uživajte u čarobnoj predbožićnoj atmosferi, tradicionalnim slasticama i kuhanom vinu. Nastavak puta ka Hrvatskoj uz dolazak u vrlo kasnim noćnim satima.

 

CIJENA PO OSOBI iz Osijeka i Đakova: 850 kn

CIJENA PO OSOBI iz Slavonskog Broda i Požege: 950 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

- prijevoz visoko-turističkim autobusom prema programu
- 2 noćenja s buffet doručkom u hotelu*** u Krakowu (dvokrevetne i trokrevtne sobe, free WiFi)
- razgled Krakowa i Budimpešte u pratnji vodiča
- usluge i troškove APP-ovog stručnog vodiča - turističkog pratitelja tijekom putovanja
- zakonsku jamčevinu, osiguranje od odgovornosti, troškove organizacije i pripreme putovanja
 

 DOPLATE PREMA ŽELJI GRUPE (plaćanje u agenciji pri prijavi): 
 putno zdravstveno osiguranje u inozemstvu 50 kn
 PAKET: putno zdravstveno osiguranje + osiguranje od otkaza putovanja 95 kn
 nadoplata za jednokrevetnu sobu 290 kn
 izlet u rudnik soli s ulaznicama za rudnik soli Wieliczka uz stručno vodstvo – 170 kn (potrebno min. 20 osoba)
 doplata za 2 večere u 3 slijeda u hotelu (na upit) – 170 kn
 ostale muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene (plaćanje na licu mjesta)


KALKULACIJA CIJENA: Program je rađen na bazi min. 45 plaćenih mjesta. Sve cijene su navedene u kunama i preračunate su prema važećem tečaju na dan 13.09.2017. Ukoliko bi u međuvremenu došlo do odstupanja tečaja većeg od 3%, promjene cijene od strane organizatora smještaja i drugih usluga (brodar, hotel…), APP TURIZAM sukladno 900. članu Zakona o obveznim odnosima pridržava pravo promjene cijene. U tom će slučaju doći do preračuna prema novom tečaju samo neuplaćenog dijela aranžmana.

OTPLATA ARANŽMANA: Pri sklapanju ugovora putnik plaća akontaciju u min. iznosu 300 kn (gotovina, Internet bankarstvo, opća uplatnica, debitne kartice). Ostatak iznosa potrebno je platiti najkasnije 14 dana prije polaska.
Mogućnost plaćanja kreditnim karticama: Amex i Diners do 6 rata bez kamata.

PUTNO OSIGURANJE: Sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu dužni smo Vam ponuditi paket putnog osiguranja (uz doplatu). Moguće ga je zaključiti u agenciji isključivo pri sklapanju ugovora o putovanju i pri uplati prvog obroka/akontacije. Ostali uvjeti osiguranja definirani su uvjetima osiguravajućeg društva.

OSTALI UVJETI: OPĆI UVJETI PUTOVANJA su sastavni dio ovog programa i možete ih dobiti u našoj agenciji. Osigurana jamčevina i polica odgovornosti kod našeg partnera Croatia osiguranje d.d. Za putovanje je potrebno min. 40 putnika.

 

Odaberite jezik:

Preporučujemo:

05.-14.01.2018. SKIJANJE: FRANCUSKA LES ORRES - garantiran polazak iz Osijeka
06.-13.01.2018. SKIJANJE: FRANCUSKA VAL THORENS - garantiran polazak iz Rijeke

Kontakti putničkih agencija

POSLOVNICA POŽEGA
tel:  034 274 345
fax: 034 273 201
e - mail: turist@app.hr
             prijevozi@app.hr
pon/pet 07,30-15,30
sub 08,00-12,00